11 Kasım 2007 Pazar

alemlerin rabbi ne demek

alıntıdır

ALLAH’IN ALEMLERİN RABBİ OLMASI İLE


ORTAYA ÇIKAN SONUÇLAR




1-Alemlerin Rabbi olan Allah, bir ve tektir, O’ndan başka Tanrı yoktur.Çünkü birden çok tanrının oluşu ile düzen ve güzellik bozulurdu.Allah, Rab oluşuyla kainattaki düzeni ve güzelliği sağladığı ortaya çıkar.



2-Allah’ın yaratmasının sürekli olduğu için bütün varlıkları koruyup gözetmesinin devam ettiği ortaya çıkar.



3-Allah, alemlerin Rabbi olmasıyla terbiye eder ve böylece eğitmek için kurallar gönderir, din gönderir ve insanın dünyada nasıl yaşayacağını bildirir.



4-Allah’ın Rab olması, O’nun ilmi ve kudretinin sonsuz olduğunu gösterir.Çünkü kontrol ve gözetleme bilgi ve güç ile olur.



5-Allah’ın Rab olması, O’nun bizimle ilgilendiğini, bize nimetler verdiğini bizi sevdiğini, duamıza cevap verdiğini ortaya koyar. Bundan dolayı Allah’a şükretmemiz gerektiği ortaya çıkar.



6-Allah’ın alemlerin Rabbi olması İslam dininin evrensel olduğunu gösterir.Çünkü İslam,Yahudiler gibi Allah’ı bir millete tahsis etmez. Allah, herkesin Allah’ıdır.








ALLAH'IN GÜZEL İSİMLERİNDEN ( ESMA'ÜL HÜSNA)


ÖRNEKLER



RABB: Terbiye eden, ilgilenen, gözetim ve kontrol altında tutan,müdahale eden, yalnız ve başıboş bırakmayan, kurallar koyan efendi, tanrı olan Allah demektir.



RAHMAN: Esirgeyen, yardım eden, nimet veren Allah demektir.


Yani Allah, BU DÜNYADA herkese –ister kafir olsun, ister Müslüman olsun- yardım eder, rızkını, şifasını kimseden esirgemez, verir.



RAHİM: Bağışlayan, merhamet eden, mükafat veren Allah demektir.


Yani Allah, ÖBÜR DÜNYADA (AHİRETTE) sadece kendisine iman eden, yolundan giden Müslümanlara yardım edip günahlarını bağışlar, affeder.

Hiç yorum yok: